/customers/r76.se/r76.se/httpd.www/newyork-guide/wp-content/plugins/wp-cache/wp-cache-phase1.php Hotell | New York Guide

Hotell

Enormt utbud av hotell

Hotellnäringen i New York har, som det ser ut just nu, sett bättre dagar. New York har alltid varit en mycket populär stad att besöka för turister från Europa, Asien och Sydamerika. Med finanskrisen och dess efterföljder i form av mindre resande har gjort att den så kallade vakansgraden ökat i staden. Detta är något som kommer Er turister till godo då det är förhållandevis enkelt att hitta lediga rum där man vill ha ett. Ofta finns det nuförtiden goda erbjudanden för de som väljer att stanna i några dagar. Det kan röra sig om allt från reducerat pris till olika sorters biljetter som kommer med på köpet och formar då ett slags paket.

Var är då bästa läget att bo på i New York? Personligen vill jag bo på Manhattan då den mesta av tiden som spenderas i New York tillbringas just på Manhattan. Ön Manhattan är dock enorm och det tar ett par timmar att promenera från den sydligaste delen vid Wall Street till Harlem i norr. Min personliga favorit är den del som heter Midtown. Midtown är, som namnet antyder, beläget i mitten av Manhattan. Att ha denna del av staden som bas är perfekt då det är förhållandevis nära till det mesta. Eller ja, så nära det kan bli i en storstad som New York.

För de som behöver ta hänsyn till olika form av rörelsehinder kan det vara bra att veta att staden inte har några större höjdskillnader att tala om.

Några andra tips vid val av hotell är att tänk på att New York verkligen är “the city that never sleeps“. Diverse ljud från gatorna är väldigt vanligt även mitt i natten och många hotell har tunna väggar. Vaknar Ni lätt av ljud, försök då hitta ett hotell som inte är lyhört och ett rum så högt upp i hotellet som möjligt.

Många hotell är gamla vilket gör att standarden på rummen kan skifta en del även inom ett och samma hotell. Vissa rum kan ha blivit renoverade medan andra inte blivit det.

Generellt är servicegraden för New York, och USA i övrigt, rätt god. Hotellpersonalen är allt som oftast lyhörd och gör sitt bästa för att tillgodose gästernas behov. Tänk på att i princip alla förväntar sig dricks i USA, oavsett om de presterat något utöver det vanliga eller inte.

Priserna för hotellrummen som listas har ett stort spann. Här redovisas ett genomsnittligt pris för dubbelrum vilket borde ge en hyfsad bild av prisnivån. Resenären som inte har specifika datum den måste hålla sig inom kan spara tusenlappar genom att skifta datum fram eller bak.